Aρχείο ετών
νέα
πρόγραμμα
ομάδες-πληρώματα
άλλες ομάδες
βαθμολογία
ιερά τέρατα
Ράλλυ Τουρκίας
ωράριο
ιστορικό
νέα αγώνα
συμμετοχές
αποτελέσματα
φωτογραφίες
ανασκόπηση

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / WRC  / Πρόγραμμα  2024  / Ράλλυ Τουρκίας  / Νέα Αγώνα  / Αρθρο

Ράλλυ Τουρκίας (JWRC) :  Ταχύτερος ο Loeb στο shakedown

Ο Sebastien Loeb ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο σημερινό shakedown του αγώνα, με τον ομόσταυλο του στην Citroen, Dani Sordo, να σημειώνει τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο της ημέρας. Η διαδρομή ήταν στην περιοχή Kadilli 20 χιλιόμετρα από το σέρβις παρκ του αγώνα στο Pendik και είχε μήκος 4,75 χιλιόμετρα. Οι καιρικές συνθήκες ήταν εξαιρετικές, με ηλιοφάνεια και τη θερμοκρασία να ξεπερνάει τους 17 βαθμούς. Ο Loeb ήταν ο πρώτος οδηγός που μπήκε στην ειδική, αφού ο Γάλλος ήθελε να δει την κατάσταση του δρόμου χωρίς να έχει περάσει αγωνιστικό αυτοκίνητο, κάτι που θα ζήσει τουλάχιστον την αυριανή ημέρα του αγώνα, όταν και θα είναι η πρώτη προσέλευση στις ειδικές διαδρομές. Ο Γάλλος, πραγματοποίησε συνολικά τέσσερα περάσματα, σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο της ημέρας στο τελευταίο του πέρασμα.

Η κατάσταση του δρόμου και η σειρά εκκίνησης, θα παίξει και σε αυτόν τον αγώνα σημαντικό ρόλο, αφού είναι χαρακτηριστικό ότι και ο Sordo σημείωσε το ταχύτερο του πέρασμα στην τελευταία του προσπάθεια. Ο Mikko Hirvonen έκανε τον τρίτο χρόνο μετά από τρία περάσματα, ενώ ακολούθησε ο Henning Solberg. Πιο πίσω, μία σειρά από οδηγούς, έκανε τον ίδιο ακριβώς χρόνο, και ανάμεσα σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται και ο Kimi Raikkonen! Αναμφίβολα, μία πολύ ενθαρρυντική αρχή για το πρώην Πρωταθλητή της F1. Κάτι που δεν ισχύει και για τον Ken Block, ο οποίος ήταν αρκετά πιο αργός από τον συναγωνισμό.

Σήμερα, τα πληρώματα θα περάσουν τη ράμπα της εκκίνησης στην Κωνσταντινούπολη για την πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα, και αύριο το πρωί θα αρχίσει η δράση με την πρώτη ειδική να είναι προγραμματισμένη για τις 09:03 πμ! Μείνετε συντονισμένοι, το ενδιαφέρον κορυφώνεται!_Π.Τ.panost@4troxoi.gr

Οι χρόνοι του shakedown αναλυτικά:
1. Loeb. Citroen C4 WRC. 2:30.8
2. Sordo. Citroen C4 WRC. 2:31.1
3. Hirvonen. Ford Focus RS WRC 09. 2:31.7
4. H.Solberg. Ford Focus RS WRC 08. 2:32.2
=5. P. Solberg. Citroen C4 WRC. 2:32.5
=5. Ogier. Citroen C4 WRC. 2:32.5
=7. Raikkonen. Citroen C4 WRC. 2:33.1
=7. Latvala. Ford Focus RS WRC 09. 2:33.1
9. Villagra. Ford Focus RS WRC 08. 2:33.7
10. Wilson. Ford Focus RS WRC 08. 2:35.2
11. Block. Ford Focus RS WRC 08. 2:38.5

Αναλυτικά αποτελέσματα μπορείτε να βρείτε στο www.wrc.com, επίσημο site του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ.